Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

15 december 2017

Vandaag slaan we op de gong

Drie jaar geleden sloeg stichting Light for the World op de gong om aandacht te vragen voor het werkgelegenheidsproject voor jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Vandaag zijn er maar liefst drie redenen om opnieuw op de gong te slaan.

Om te beginnen is het precies 35 jaar geleden dat de stichting werd opgericht door oogarts Martien Cozijnsen en zijn vrouw Jenny. Het werk startte met een blindenschool in Thailand en is in de loop der jaren enorm uitgebreid. Het bieden van kansen voor mensen met handicap in de armste landen is nog steeds het hart van de organisatie. Om de start van het jubileumjaar te vieren, zal Jan, de zoon van Martien en Jenny, bij de beursopening aanwezig zijn.

Vandaag vieren we ook de geboekte successen in het driejarige werkgelegenheidsproject voor jongeren met een handicap in Ethiopië, Kenia en Rwanda. Maar liefst 71% van de ruim 400 deelnemende jongeren heeft betaald werk gevonden. Een klinkend resultaat. De uitkomsten van het project geven voldoende aanleiding om een tweede fase te starten, waarbij opnieuw een grote groep jongeren met een handicap zicht krijgt op een betere toekomst. Ook voor hen slaan we op de gong.

Speciale gast is Bernd van Kruistum. Bernd is bedrijfsleider bij een meubelmakerij in Ethiopië en heeft dankzij het contact met Light for the World meerdere dove jongeren in dienst genomen.

Light for the World roept bedrijven die actief zijn in Afrika op, om aan de slag te gaan met inclusie van jongeren met een handicap op de werkvloer. De stichting kan daarin advies en praktische ondersteuning geven.

Gerelateerde Berichten

23 april 2019

Eigen ontwikkeling in handen in Ethiopië

Lees Voor In Ethiopië behoren mensen met een handicap tot een van de meest kwetsbare groepen van de samenleving. Ze zijn voornamelijk afhankelijk ...

17 april 2019

Light for the World brengt verandering in Zuid-Soedan

Lees Voor Ons programma in Zuid-Soedan heeft veel veranderd! En dat bleek nodig te zijn. Enkele jaren geleden heeft Light for the World onderzoek ...

10 april 2019

COLLEGA SANDER SCHOT IN MOZAMBIQUE

Lees Voor Onze collega Sander ziet met eigen ogen de schrijnende situatie waarin Mozambique zich door de natuurramp bevindt. Gebouwen zijn verwoest...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.