Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

15 mei 2018

Jubileumfeest Light for the World

 

Light for the World Nederland bestaat 35 jaar en dat hebben we gevierd met een groot jubileumfeest. Directeur Dicky Nieuwenhuis ging tijdens het evenement in gesprek met de familie Cozijnsen over de oprichting van de stichting. Mevrouw Cozijnsen vertelde dat ze tijdens een reis naar Thailand enorm geraakt werden door de slechte omstandigheden waarin veel kinderen met een handicap leven. Ze wilden direct voor deze kinderen in actie komen en richtten aan de keukentafel de stichting Dark and Light Blindcare op.

Met ondersteuning van veel vrijwilligers groeide de stichting uit tot de grootste organisatie voor oogzorg in Azië en Afrika. In 2012 veranderde de naam van de stichting in Light for the World en is de stichting een organisatie geworden met als doel mensen met een handicap gelijke kansen in de maatschappij te geven.

Medewerker Ambrose Murangira uit Oeganda vertelde in gebarentaal zijn verhaal. Hij liet ons zien hoe moeilijk het is voor kinderen met een handicap om in Noord-Oeganda naar school te kunnen en welke kansen hij zelf heeft gekregen. Ter afsluiting leerde Ambrose het publiek de gebaren voor “Ja, samen voor gelijke kansen’, de slogan van Light for the World.

Light for the World werkt in Nederland en andere landen aan lobby voor een toegankelijke maatschappij waarin ieder, beperking of niet, gelijke rechten heeft. CDA-Tweede Kamerlid Anne Kuik vertelde hoe zij werkt aan een inclusief beleid voor Ontwikkelingssamenwerking. Vervolgens kreeg zij de werelddoelen 5, 8 en 16 overhandigd in braille en gebarentaal. Deze doelen staan voor vrede, gerechtigheid en veiligheid, voor goed werk en economische groei voor iedereen en voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Anne zet zich specifiek in voor deze doelen en dat is hard nodig! Wereldwijd heeft bijvoorbeeld 13% van de mannen een handicap, tegenover maar liefst 22% van de vrouwen.

Ter afsluiting van de middag blikte Dicky Nieuwenhuis vooruit. In het komende jaar willen we 350 jongeren een betere toekomst geven met onderwijs of een baan. Een hele mooie uitdaging waarbij we uw hulp nodig hebben! Helpt u mee?  Klik dan hier

 

 

 

Gerelateerde Berichten

18 februari 2019

Het Participatie Lab

Lees Voor Zet jij je in voor verbetering van de participatie van mensen met een handicap in de maatschappij? Wil je leren om met een andere minds...

13 februari 2019

“Ik kan weer zien!”

Lees Voor Doneer nu Ebrahim speelt met zijn vriendjes met een katapult. Ze lachen en hebben plezier. Tot dat Ebrahim een steen van de katapult in z...

12 februari 2019

Inclusief vrijwilligerswerk in India

Lees Voor “Als ik terug kom op mijn werk, dan wil ik meteen alles wat ik heb geleerd tijdens de training toepassen bij mijn jeugdvrijwilligers!...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.