Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

21 november 2018

“Ik kan weer zien!”

Ebrahim speelt met zijn vriendjes met een katapult. Ze lachen en hebben plezier. Tot dat Ebrahim een steen van de katapult in zijn linkeroog krijgt. “Het is een klein ongelukje. Het gaat wel weer over,” zeggen zijn ouders. Zijn ouders lijken gelijk te hebben; zijn oog is niet meer geïrriteerd en dik. Maar na zes maanden krijgt Ebrahim last van zijn zicht.

“Ik kon niet meer scherp zien. Later kon ik helemaal niets meer zien met mijn linkeroog,” vertelt Ebrahim. Zijn vader brengt hem naar de dichtstbijzijnde kliniek, maar de zuster vindt het een beter idee om hem naar een andere kliniek te laten gaan. Ebrahim moet naar de kliniek in Ziway, Ethiopië, omdat hij daar een betere behandeling kan krijgen. Het duurt een jaar voordat ze naar de kliniek kunnen.

“Ik ben een boer met weinig inkomen,” vertelt Ebrahim zijn vader. “Ik zorg voor mijn vijf kinderen en mijn vrouw. Het is een uitdaging om geld te sparen voor vervoer en een verblijfplaats in Ziway. Mijn collega’s helpen ons. Ze hebben wat geld gegeven, zodat ik naar de kliniek kan met Ebrahim.”

"Ik kan weer zien!" 2"Ik kan weer zien!" 1Ebrahim is zenuwachtig. “Ik ben bang dat ik mijn zicht niet terugkrijg. Ik ben ook bang voor de operatie, maar mijn vader geeft mij moed. Hij praat me er doorheen en zegt dat ik er weer door kan gaan zien,” vertelt Ebrahim. Na de operatie heeft Ebrahim een glimlach van oor tot oor. “Ik kan weer zien!” juicht hij.

In het dorp vertelt Ebrahim aan zijn vriendjes dat ze moeten oppassen als ze met een katapult spelen. Hij zegt dat het gevaarlijk is. “Ik ga nu nog niet naar school. Mijn vader heeft me belooft dat ik volgend jaar naar school kan. Ik kan niet wachten tot september! Mijn droom is om leraar te worden.”

Iedereen telt mee

Ieder kind, met of zonder handicap, heeft recht op een goede toekomst. Steunt u deze kinderen, zodat zij gewoon naar school kunnen? Met uw hulp kunnen wij kinderen met een handicap onder andere voorzien van aangepast lesmateriaal, bijles geven en scholen helpen toegankelijk te worden voor kinderen met een handicap.

Doneer nu

Gerelateerde Berichten

11 december 2018

Inclusie heeft morele en economische waarde!

Lees Voor 3 december was het Wereld Handicap Dag – een mooie dag om te vieren hoe waardevol inclusie is! Daarom lanceerde de Dutch Coalition on D...

14 november 2018

Knikkebolziekte: Heftig en mysterieus

Lees Voor Zaina Sura is een meisje van 18 jaar. Ze woont in Zuid-Soedan. Haar handen en linker arm zijn bedekt met brandwonden. Tijdens een epilept...

8 november 2018

Gert-Jan en Rianne Segers nieuwe ambassadeurs van Light for the World

Lees Voor Fractievoorzitter van de ChristenUnie, Gert-Jan en zijn vrouw, Rianne Segers zijn ambassadeur geworden van ontwikkelingsorganisatie Light...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.