Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

11 december 2018

Inclusie heeft morele en economische waarde!

3 december was het Wereld Handicap Dag – een mooie dag om te vieren hoe waardevol inclusie is! Daarom lanceerde de Dutch Coalition on Disability and Development (DCDD) de ‘social business case’ voor een inclusieve samenleving en stuurden we een brief naar Minister Kaag.

Sociale én economische ontwikkeling heeft baat bij inclusie. De ‘social business case‘ die DCDD heeft gelanceerd toont aan dat niet alleen mensen met een handicap zelf, maar de samenleving als geheel, een hoge prijs betaalt voor uitsluiting.

Wist u dat:

  • uitsluiting van mensen met een handicap op de arbeidsmarkt landen tot 7% van het BBP kost?
  • kinderen met een handicap die toegang krijgen tot inclusief onderwijs op latere leeftijd tot 25% meer salaris verdienen?

Armoede uitbannen voor 2030 lukt alleen door prioriteit te geven aan inclusie. Investeert u daarom, samen met ons, in toegankelijkheid voor en participatie van mensen met een handicap? Lees meer over de business case op http://www.dcdd.nl/social-business-case-disability-inclusion-development.

Gerelateerde Berichten

17 januari 2019

Uitvoering in de Mozeskerk te Biezelinge

Lees Voor Kom op 26 januari luisteren naar een muzikaal evenement! In ze Mozeskerk wordt er door meer dan 40 zangers hard gestudeerd aan het paasor...

14 januari 2019

Communication Matters!

Lees Voor Kan je het je voorstellen? Samen met je vrouw heb je een prachtig gezin; twee dochters en hun oma. Maar je hebt niet genoeg inkomen om vo...

4 januari 2019

“Eindelijk kon ik leren”

Lees Voor “Mijn naam is Wilson en ik kom uit Naivasha, Kenia. Sinds mijn geboorte ben ik slechtziend. Mijn ouders wisten niet hoe zij hiermee...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.