Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

11 december 2018

Inclusie heeft morele en economische waarde!

3 december was het Wereld Handicap Dag – een mooie dag om te vieren hoe waardevol inclusie is! Daarom lanceerde de Dutch Coalition on Disability and Development (DCDD) de ‘social business case’ voor een inclusieve samenleving en stuurden we een brief naar Minister Kaag.

Sociale én economische ontwikkeling heeft baat bij inclusie. De ‘social business case‘ die DCDD heeft gelanceerd toont aan dat niet alleen mensen met een handicap zelf, maar de samenleving als geheel, een hoge prijs betaalt voor uitsluiting.

Wist u dat:

  • uitsluiting van mensen met een handicap op de arbeidsmarkt landen tot 7% van het BBP kost?
  • kinderen met een handicap die toegang krijgen tot inclusief onderwijs op latere leeftijd tot 25% meer salaris verdienen?

Armoede uitbannen voor 2030 lukt alleen door prioriteit te geven aan inclusie. Investeert u daarom, samen met ons, in toegankelijkheid voor en participatie van mensen met een handicap? Lees meer over de business case op http://www.dcdd.nl/social-business-case-disability-inclusion-development.

Gerelateerde Berichten

1 mei 2019

Ishimwe voelt zich niet meer alleen

Lees Voor Ishimwe Bolis kan voor het eerst in zijn leven een beetje communiceren met zijn familie. Ishimwe woont in Rwanda met zijn moeder, broer e...

23 april 2019

Eigen ontwikkeling in handen in Ethiopië

Lees Voor In Ethiopië behoren mensen met een handicap tot een van de meest kwetsbare groepen van de samenleving. Ze zijn voornamelijk afhankelijk ...

17 april 2019

Light for the World brengt verandering in Zuid-Soedan

Lees Voor Ons programma in Zuid-Soedan heeft veel veranderd! En dat bleek nodig te zijn. Enkele jaren geleden heeft Light for the World onderzoek ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.