Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

11 december 2018

Inclusie heeft morele en economische waarde!

3 december was het Wereld Handicap Dag – een mooie dag om te vieren hoe waardevol inclusie is! Daarom lanceerde de Dutch Coalition on Disability and Development (DCDD) de ‘social business case’ voor een inclusieve samenleving en stuurden we een brief naar Minister Kaag.

Sociale én economische ontwikkeling heeft baat bij inclusie. De ‘social business case‘ die DCDD heeft gelanceerd toont aan dat niet alleen mensen met een handicap zelf, maar de samenleving als geheel, een hoge prijs betaalt voor uitsluiting.

Wist u dat:

  • uitsluiting van mensen met een handicap op de arbeidsmarkt landen tot 7% van het BBP kost?
  • kinderen met een handicap die toegang krijgen tot inclusief onderwijs op latere leeftijd tot 25% meer salaris verdienen?

Armoede uitbannen voor 2030 lukt alleen door prioriteit te geven aan inclusie. Investeert u daarom, samen met ons, in toegankelijkheid voor en participatie van mensen met een handicap? Lees meer over de business case op http://www.dcdd.nl/social-business-case-disability-inclusion-development.

Gerelateerde Berichten

22 maart 2019

Koren zingen voor Light For The World in Alblasserdam

Lees Voor Op vrijdagavond 5 april 2019 vindt in de Ichtuskerk, Scheldeplein 2 te Alblasserdam een koor –en samenzangavond plaats. Er zal een coll...

18 maart 2019

Orkaan in Mozambique: Light for the World komt in actie!

Lees Voor Doneer nu Update 22/3                                                      Vorige week veroorzaakte Cyclone Id...

13 maart 2019

Grote impact bij vrouwen en jongeren in Cambodja

Lees Voor In Cambodja wordt hard gewerkt, met resultaat! Een grote groep vrouwen binnen ons project Women with Disabilites zijn getraind in het kri...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.