Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

14 januari 2019

Communication Matters!

Kan je het je voorstellen? Samen met je vrouw heb je een prachtig gezin; twee dochters en hun oma. Maar je hebt niet genoeg inkomen om voor jouw gezin te zorgen, omdat je vrouw en jij een been missen. Een been die jullie hebben verloren door een landmijn. Een van je dochters kan niet meer naar school omdat ze moet werken. Anders hebben jullie niets te eten hebben.

De familie van Prum Saroum uit Cambodja weet niet anders – en weten ook niet waar en hoe ze hulp kunnen vragen. Totdat zij de Commune Disability Representative (CDR) ontmoeten. Samen met de CDR stelt Prum een businessplan op. Tijdens de gemeentevergadering heeft de CDR gepleit voor financiering van hun plan en met succes! Nu heeft het gezin van Prum een noedelwinkel plus een kleine winkel die motorfietsen repareert en wast. Beide dochters van Prum kunnen nu gewoon naar school toe.

Een communicatie kloof

Prum is niet de enige met zo’n verhaal. Veel andere mensen met een handicap in Cambodja hebben geen toegang tot informatie en openbare diensten. Maar ze hebben ook niet de kennis dat ze het mogen opeisen en hoe ze het moeten opeisen. Gemeenten weten ook niet hoe zij informatie en diensten moeten leveren aan mensen met een handicap. Mensen met een handicap laten hun stem niet horen aan de gemeenten, waardoor de gemeenten niet weten wat zij nodig hebben. Aan beide kanten zit een gat in de communicatie.

Daarom hebben we in Cambodja hiernaar onderzoek gedaan. Het onderzoek Communication Matters! maakt duidelijk welke obstakels mensen met een handicap moeten overwinnen en hoe deze overwonnen kunnen worden. Het onderzoek vond plaats in drie districten in de provincie Pursat. 1171 mensen met een handicap in 229 dorpen zijn bereikt.

De verhalen van mensen met een handicap zijn voor het eerst gehoord door het onderzoek. Veel zijn ook voor het eerst gevonden, omdat het team moeite heeft gedaan om iedereen in het dorp te bezoeken.

Wil je het hele onderzoek lezen? Klik dan hier!

Communication Matters! 1 Communication Matters! 2

Gerelateerde Berichten

23 april 2019

Eigen ontwikkeling in handen in Ethiopië

Lees Voor In Ethiopië behoren mensen met een handicap tot een van de meest kwetsbare groepen van de samenleving. Ze zijn voornamelijk afhankelijk ...

17 april 2019

Light for the World brengt verandering in Zuid-Soedan

Lees Voor Ons programma in Zuid-Soedan heeft veel veranderd! En dat bleek nodig te zijn. Enkele jaren geleden heeft Light for the World onderzoek ...

10 april 2019

COLLEGA SANDER SCHOT IN MOZAMBIQUE

Lees Voor Onze collega Sander ziet met eigen ogen de schrijnende situatie waarin Mozambique zich door de natuurramp bevindt. Gebouwen zijn verwoest...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.