Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

22 februari 2019

MEER VOORZIENINGEN, MINDER STIGMA’S

‘’Laten we meer kijken naar de aanwezige capaciteit van mensen met een handicap en alle andere mensen in de samenleving, in plaats van elkaar vast te pinnen of te stigmatiseren,’’ vindt Johan Wesemann, voormalig bestuurslid van Light for the World. In een artikel van TussenRuimte deelt hij zijn visie over inclusief beleid in de samenleving, waarin hij onder meer pleit voor voorzieningen voor mensen met een handicap. Momenteel is Johan actief als veldmedewerker in Zuid-Soedan waar hij mensen met een handicap begeleidt. Johan heeft zelf een gehoorbeperking en is van jongs af aan actief in de dovengemeenschap. Zijn doel is om mensen met een handicap een gelijke plaats in de samenleving te geven.  Johan: ‘’Dit streven betekent vooral dat gehandicapte mensen ook de ruimte moeten krijgen de regie in eigen hand te nemen. Dat kan alleen als de samenleving bereid is gehandicapte mensen toe te rusten en te voorzien in concrete voorzieningen, zoals de verlaging van drempels en toegankelijk maken van openbare gebouwen en kerken.’’ Deze voorzieningen ontbreken volgens Johan nog al te vaak.

Klik hier om het hele artikel te lezen!

Gepubliceerd in: TussenRuimte – intercultureel • missionair • verbindend ‘Geloven in de marge’, 2018 | 4 (december, 11e jaargang).  http://zendingsraad.nl/tussenruimte / / https://www.kok.nl/tijdschriften/tussenruimte/

Gerelateerde Berichten

1 mei 2019

Ishimwe voelt zich niet meer alleen

Lees Voor Ishimwe Bolis kan voor het eerst in zijn leven een beetje communiceren met zijn familie. Ishimwe woont in Rwanda met zijn moeder, broer e...

23 april 2019

Eigen ontwikkeling in handen in Ethiopië

Lees Voor In Ethiopië behoren mensen met een handicap tot een van de meest kwetsbare groepen van de samenleving. Ze zijn voornamelijk afhankelijk ...

17 april 2019

Light for the World brengt verandering in Zuid-Soedan

Lees Voor Ons programma in Zuid-Soedan heeft veel veranderd! En dat bleek nodig te zijn. Enkele jaren geleden heeft Light for the World onderzoek ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.