Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

22 februari 2019

MEER VOORZIENINGEN, MINDER STIGMA’S

‘’Laten we meer kijken naar de aanwezige capaciteit van mensen met een handicap en alle andere mensen in de samenleving, in plaats van elkaar vast te pinnen of te stigmatiseren,’’ vindt Johan Wesemann, voormalig bestuurslid van Light for the World. In een artikel van TussenRuimte deelt hij zijn visie over inclusief beleid in de samenleving, waarin hij onder meer pleit voor voorzieningen voor mensen met een handicap. Momenteel is Johan actief als veldmedewerker in Zuid-Soedan waar hij mensen met een handicap begeleidt. Johan heeft zelf een gehoorbeperking en is van jongs af aan actief in de dovengemeenschap. Zijn doel is om mensen met een handicap een gelijke plaats in de samenleving te geven.  Johan: ‘’Dit streven betekent vooral dat gehandicapte mensen ook de ruimte moeten krijgen de regie in eigen hand te nemen. Dat kan alleen als de samenleving bereid is gehandicapte mensen toe te rusten en te voorzien in concrete voorzieningen, zoals de verlaging van drempels en toegankelijk maken van openbare gebouwen en kerken.’’ Deze voorzieningen ontbreken volgens Johan nog al te vaak.

Klik hier om het hele artikel te lezen!

Gepubliceerd in: TussenRuimte – intercultureel • missionair • verbindend ‘Geloven in de marge’, 2018 | 4 (december, 11e jaargang).  http://zendingsraad.nl/tussenruimte / / https://www.kok.nl/tijdschriften/tussenruimte/

Gerelateerde Berichten

22 maart 2019

Koren zingen voor Light For The World in Alblasserdam

Lees Voor Op vrijdagavond 5 april 2019 vindt in de Ichtuskerk, Scheldeplein 2 te Alblasserdam een koor –en samenzangavond plaats. Er zal een coll...

18 maart 2019

Orkaan in Mozambique: Light for the World komt in actie!

Lees Voor Doneer nu Update 22/3                                                      Vorige week veroorzaakte Cyclone Id...

13 maart 2019

Grote impact bij vrouwen en jongeren in Cambodja

Lees Voor In Cambodja wordt hard gewerkt, met resultaat! Een grote groep vrouwen binnen ons project Women with Disabilites zijn getraind in het kri...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.