Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

23 april 2019

Eigen ontwikkeling in handen in Ethiopië

In Ethiopië behoren mensen met een handicap tot een van de meest kwetsbare groepen van de samenleving. Ze zijn voornamelijk afhankelijk van de hulp van anderen, met name van de hulp van hulporganisaties. Men denkt hierdoor dat mensen met een handicap onmogelijk voor zichzelf kunnen zorgen zonder de hulp van ontwikkelingsorganisaties. Terwijl dit zeker niet waar is. Wij vinden dat dit anders kan en moet!

Zelfhulpgroepen

Een aantal jaar geleden is ontdekt dat het opzetten van zelfhulpgroepen een krachtige manier is om mensen uit armoede te halen. Een zelfhulpgroep heeft als doel om mensen zelfstandig te laten worden, bijvoorbeeld door voor hun eigen voedsel te zorgen. Hierdoor wordt armoede bestreden. Ze zijn verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling.

Nederlandse organisaties hebben een project opgezet met als doel zelfhulpgroepen op te richten in de droogste gebieden van Ethiopië. Een onderzoek werd uitgevoerd om te zien wat een zelfhulpgroep nodig heeft om zo succesvol mogelijk te zijn. Hieruit blijkt dat het heel belangrijk is dat kwetsbare groepen, zoals vrouwen en mensen met een handicap, op te nemen in zelfhulpgroepen. Voorheen was het niet in te denken dat mensen met een handicap lid werden van een zelfhulpgroep.

Verandering

Light for the World heeft daarom trainingen gegeven aan ECDD, een partnerorganisatie, zodat mensen met een handicap worden betrokken bij de zelfhulpgroepen. ECDD heeft haar kennis gedeeld met belangrijke organisaties die zelfhulpgroepen ondersteunen. En met een mooi resultaat! Maar liefst 290 mensen met een handicap zijn opgenomen in zelfhulpgroepen. Waarvan de meerderheid vrouwen zijn, namelijk 65%. Een resultaat waar wij als organisatie enorm blij mee zijn!

Gerelateerde Berichten

1 mei 2019

Ishimwe voelt zich niet meer alleen

Lees Voor Ishimwe Bolis kan voor het eerst in zijn leven een beetje communiceren met zijn familie. Ishimwe woont in Rwanda met zijn moeder, broer e...

17 april 2019

Light for the World brengt verandering in Zuid-Soedan

Lees Voor Ons programma in Zuid-Soedan heeft veel veranderd! En dat bleek nodig te zijn. Enkele jaren geleden heeft Light for the World onderzoek ...

10 april 2019

COLLEGA SANDER SCHOT IN MOZAMBIQUE

Lees Voor Onze collega Sander ziet met eigen ogen de schrijnende situatie waarin Mozambique zich door de natuurramp bevindt. Gebouwen zijn verwoest...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.