Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Onderwijs = voor iedereen

In Afrika worden jongeren met een handicap vaak uitgesloten van onderwijs en werk. Met uw steun zorgen wij ervoor dat jongeren zoals Grace een vak kunnen leren. We willen een wereld met gelijke kansen voor iedereen.

De feiten

Van alle kinderen met een handicap gaat 90% niet naar school. Hun toekomstperspectief is een leven zonder werk, of ze moeten genoegen nemen met werk onder hun niveau.

Onze onderwijsprojecten

Bekijk wat wij dagelijks betekenen voor de jongeren.

Skills for Work

Beroepsonderwijs voor kansarme jongeren. Betere kansen op betaald werk.

Employable

Beroepsonderwijs, stages en werk voor jongeren met een handicap.

Schools without barriers

Aangepast onderwijs voor kinderen met een handicap.

Low vision, high potential

Aangepast onderwijs voor slechtziende kinderen.

Totaalaanpak

Light for the World gelooft in een totaalaanpak voor dit probleem:

  • Het kind. Wat zijn de beperkingen, capaciteiten en ambities? Welke aanpassingen zijn nodig om die ambities waar te maken? Light for the World zorgt voor bijscholing, fysiotherapie en hulpmiddelen.
  • De ouders en omgeving. Hoe kijken zij aan tegen kinderen met een handicap? Light for the World geeft voorlichting om hardnekkige denkbeelden te doorbreken.
  • De school. Welke belemmeringen heeft de school om kinderen met een handicap toe te laten? Is het gebouw toegankelijk? Is er aangepast lesmateriaal beschikbaar? Light for the World adviseert scholen en traint onderwijzers.
  • De financiers. Waarom krijgt een student met een beperking geen studiebeurs? Light for the World gaat in gesprek en probeert belemmeringen weg te nemen.
  • De werkgevers. Welke vooroordelen hebben zij? Zijn die terecht? Light for the World bemiddelt voor stageplaatsen en begeleidt studenten op de werkplek.
  • De overheid. Welke wetgeving is er voor mensen met een handicap? Wat komt ervan terecht? Light for the World betrekt overheden bij de uitvoering van hun projecten.

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.