Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Enabling children

Land: Ethiopië
Categorie: Onderwijs, Revalidatie
doneer aan dit project

Uit onderzoek is gebleken dat er in de Gondar relatief veel mensen met een handicap wonen. De medische voorzieningen zijn echter zeer beperkt en de levensstandaard is laag. De Universiteit van Gondar en Light for the World hebben de handen ineengeslagen en zijn een revalidatieproject gestart. Sindsdien zijn 23 dorpen bereikt met zorg. Sinds 2013 wordt de hulp in sommige gebieden afgebouwd, zodat in andere dorpen hulp opgestart kan worden.

Via huis-aan-huis bezoeken worden kinderen met een handicap opgespoord. Zij worden in hun thuissituatie begeleid door een revalidatiemedewerker. Er wordt fysiotherapie geboden en er worden hulpmiddelen verstrekt zoals rolstoelen, looprekken, protheses en ortheses. Naast de directe hulp wordt ook gewerkt aan het wegnemen van vooroordelen over mensen met een handicap. Geprobeerd wordt om kinderen toegang te geven tot reguliere gezondheidszorg en onderwijs.

Doel van het project is het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen met een handicap in Gondar door middel van revalidatie en het vergroten van kansen om actief deel te nemen in de samenleving.


blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.