Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Reach out and recover

Land: Bangladesh
Categorie: Revalidatie
doneer aan dit project

Bangladesh is een van de armste landen in Azië. De grote bevolkingsomvang heeft schaarste van middelen tot gevolg. Maar liefst 49% van de rurale bevolking leeft in armoede. Hoewel iedereen recht heeft op gratis gezondheidszorg, maakt slechts 45% daar daadwerkelijk gebruik van. Sommige gebieden zijn zo ontoegankelijk dat er geen medische voorzieningen gevestigd zijn. De negen miljoen mensen met een handicap vormen echter een aanzienlijk deel van de bevolking.

Light for the World biedt revalidatiediensten aan mensen met een handicap die in moeilijk bereikbare gebieden wonen. Daarvoor maakt het medische team gebruik van een boot en een bus. In de bezochte gebieden worden tevens partnerorganisaties getraind in het verspreiden van informatie en het bieden van nazorg.

Eindelijk goede zorg voor Anik

Met een bus en een boot bezoekt Light for the World de meest afgelegen gebieden in Bangladesh. Daar gaan we op zoek naar mensen met een handicap die dringend medische behandeling nodig hebben. Zo kwamen we in contact met de vierjarige Anik. Futloos Toen moeder Monika vier maanden zwanger was, maakte ze een onfortuinlijke val. […]

doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van Light for the World.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.